• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۰۴۶۸۷
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۰
اجتماعی » حقوقی و قضایی

بیانیه انجمن حقوق بین‌الملل ایران اسلامی درباره تجاوز دشمن صهیونی

انجمن حقوق بین‌الملل ایران اسلامی درباره حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به کشور جمهوری اسلامی ایران بیانیه حقوقی صادر کرد.

بیانیه انجمن حقوق بین‌الملل ایران اسلامی درباره تجاوز دشمن صهیونی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، متن این بیانیه به شرح زیر است: 

 در بامداد جمعه ۲۳ خردادماه ۱۴۰۴، مطابق با ۱۳ ژوئن ۲۰۲۵، رژیم اسرائیل «حمله مسلحانه‎» هوائی و موشکی علیه قلمرو سرزمینی ایران به ویژه پایتخت این کشور تهران و چند شهر دیگر را آغاز نمود و اکنون با گذشت ۷ روز، یعنی در زمان صدور این بیانیه، همچنان این تجاوز و حملات به شهر‌ها ادامه دارد. در این حملات اماکن مسکونی و مردم عادی اعم از زن و مرد، کودکان، دانشمندان کشور و تعدادی از فرماندهان نظامی را در منازل شخصی آنها و درکنار زن و فرزندان مورد حمله واقع شدند و در نتیجه آن ده‌ها نفر از شهروندان غیرنظامی، از جمله کودکان به شهادت رسیدند و صد‌ها نفر نیز مجروح شدند. همچنین، در این «حملات تجاوزکارانه» گسترده و آشکار، تاسیسات غیرنظامی، منازل مسکونی، اماکن عمومی و زیرساخت‏های حیاتی کشور مانند مراکز صنعتی، تولید دارو، صداوسیما، بیمارستان و از جمله تاسیسات صلح‎آمیز هسته‌ای، هدف حملات وحشیانه و مخرب قرار گرفت و تخریب شدند.

این حملات مصداق بارزی از نقض فاحش منشور ملل‎متحد و از جمله نقض اصل حاکمیت کشور‌ها مندرج در بند ۱ ماده ۲ و به ویژه قاعده آمره منع توسل به زور، مندرج در بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد که مقرر می‎دارد؛ «کلیه اعضاء از توسل به تهدید یا استعمال علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشور دیگری خودداری خواهند کرد»، را نقض کرده است. چرا که اساساً توسل به زور و نیروی نظامی، در نظم حاکم بر منشور، جزء در موارد استثنایی دفاع مشروعِ مندرج در ماده ۵۱ منشور و آن هم صرفاً در صورت وقوع «حمله مسلحانه»، و یا با مجوز شورای امنیت و دیگری برای رهایی از سلطه و رفع اشغال طبق قطعنامه ۱۵۱۴ مجمع عمومی، ممنوع شده‌ است.

واضح و مبرهن است که تجاوز صورت گرفته در هیچ یک از چارچوب‌های حقوقی موجود قابل توجیه نیست، بلکه بر عکس هیچ تردیدی در «متجاوزانه» بودن این اقدمات وجود ندارد. این حمله نظامی، تجاوز به تمامیت ارضی و استقلال یک عضو سازمان ملل متحد و مصداق بارز اقدام تجاوزکارانه است که در قطعنامه ۳۳۱۴ تعریف تجاوز مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد و همچنین به عنوان جنایت تجاوز در ماده ۸ مکرر اساسنامه دیوان بین‎المللی کیفری به رسمیت شناخته شده‌است.

با توجه به هدف‌گیری مستقیم و عدم تمایز میان اهداف نظامی و غیرنظامی، این حملات همچنین ناقض اصول بنیادین حقوق بین‎الملل بشردوستانه از جمله اصل تفکیک، تناسب و احتیاط است و در نتیجه می‎تواند مصداق جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت نیز محسوب شود.

مهم‎تر از همه، انسان‎های آزاده جهان آگاه باشید و هشدار می‎دهیم؛ رژیم اسرائیل مدت‏هاست که جنگ بر علیه انسانیت را بر پایه تجهیزاتی مانند وسائل ارتباطی از جمله گوشی تلفن همراه و پیجر‌ها که برای آرامش و تسهیل زندگی انسان‏ها اختراع شده‏اند، استوار نموده است. این رژیم، اخیراً حملات مسلحانه خود را در محیط اینترنت طراحی و انجام می‎دهد؛ لذا امروز انسان‌ها برای مصون ماندن از کشتار و تخریب و زنده ماندن، باید از کلیه وسایل و تجهیزات ارتباطی پرهیز نموده و در بی‌خبری از یکدیگر از خود محافظت نمایند. این اقدامات غیرانسانی، مصداق بارز جنایت علیه بشریت است که اساس انسانیت را هدف گرفته است.

با توجه به موارد مذکور، ما اعضاء انجمن حقوق بین الملل ایران رسالت خود می‌دانیم، تمامی دولت‎ها و سازمان‎ها را در هر سطوحی، اعم بین‎المللی و منطقه‎ای، دولتی و غیر دولتی، ملت‎ها و هر انسان آزاده را مخاطب قرار داده و مسئولیت خطیر آنها را در این برهه حساس از زمان برای اقدام عاجل و موثر یادآوری نمائیم.

بر این اساس، ضمن بیان مسئولیت‌های حقوقی و انسانی دولت‏ها، سازمان‏های بین‎المللی و منطقه‎ای، ملت‌ها و تمامی انسان‌های آزاده جهان اقدامات زیر مورد تاکید است؛

۱) تعهدات و رسالت سازمان‌های بین‌المللی.

الف)؛ شورای امنیت سازمان ملل متحد باید به موجب ماده ۳۹ منشور، این اقدام را به عنوان تجاوز و نقض صلح و امنیت بین‌المللی شناسایی کرده و برای توقف تجاوز، شناسایی عاملان و اتخاذ تدابیر الزام‏آور اقدام نماید. در صورت ناتوانی یا سکوت شورای امنیت، مجمع عمومی سازمان ملل متحد باید طبق قطعنامه «اتحاد برای صلح» (Res. ۳۷۷ A) جلسه اضطراری تشکیل داده و با اجماع دولت‎ها، خواستار اقدام جمعی گردد.

ب)؛ دبیرکل سازمان ملل متحد وظیفه دارد بر اساس ماده ۹۹ منشور، توجه شورای امنیت را به این بحران جلب کرده و با تشکیل کمیته حقیقت‎یاب، مستندسازی حقوقی این حمله را آغاز کند.

ج)؛ شورای حقوق بشر سازمان ملل موظف است؛

۱)؛ کمیسیون حقیت‎یاب بین‎المللی مستقل تشکیل داده و از تمام ابزار‌های خود برای حمایت از حقوق بشر و مقابله با نقض آن توسط رژیم صهیونیستی اقدام نماید.

۲)؛ به خصوص، این شورا باید به مقابله با بدعت‏های این رژیم در استفاده از وسایل ارتباطی و پیجر‌ها که تک تک افراد انسانی و خانواده آنها را هدف قرار داده است، اقدام کند و این اقدامات را به عنوان جنایات علیه بشریت به مراجع مربوطه به خصوص شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد گزارش نماید.

۲)؛ تعهدات و رسالت دولت‌ها.

الف)؛ کلیه دولت‎های عضو ملل متحد باید از هرگونه تائید، کمک مستقیم و غیرمستقیم و حتی از سکوت در قبال این تجاوز اجتناب کنند، چرا که مطابق اصول مسلم حقوق بین‏الملل، کمک به دولت متجاوز ممنوع است.

ب)؛ دولت‏ها باید اقدامات سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی و حتی تحریم‎های هدفمند علیه رژیم اسرائیل را برای جلوگیری از تکرار چنین حملاتی در دستور کار قرار دهند.

ج)؛ دولت‌های عضو اساسنامه دیوان موظف‎اند عاملان این حمله را به عنوان مرتکبان جنایات بین‌المللی مورد تعقیب و پیگرد قضائی قرار دهند.

د)؛ تمامی کشور‌ها باید از طریق مراجع قضائی ملی تعقیب و مجازات آمرین، مباشران و عاملان این جنایات شنیع بین‌المللی را که در قالب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت مرتکب شده‏اند، پیگیری نمایند.

۳)؛ تعهدات و رسالت سازمان‌های منطقه‌ای.

اتحادیه اروپا، به‌عنوان نهادی متعهد به حفظ حقوق بشر، صلح و منشور ملل متحد، باید از اتخاذ مواضع دوگانه در قبال نقض صلح دست کشیده و علیه این اقدام تجاوزکارانه موضع حقوقی اتخاذ کند.

سازمان همکاری اسلامی (OIC) باید جلسه فوری در سطح وزرای خارجه تشکیل دهد و با صدور قطعنامه، خواستار واکنش جدی نهاد‌های بین‌المللی، حمایت از قربانیان و استفاده از ابزار‌های حقوقی برای پیگیری مسئولان این جنایت شود.

اتحادیه آفریقا، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اقتصادی اکو نیز موظف به اعلام موضع صریح و اقدامات هماهنگ در سطح منطقه‌ای هستند.

۴)؛ تکالیف و رسالت انسان‌های آزاده جهان.

الف)؛ انسان‏های آزاده جهان باید از هیچ اقدامی چه به صورت انفرادی، جمعی و با فشار به دولت‏های خود برای اتخاذ تصمیم فردی و جمعی و از طریق مجامع بین‏المللی در محکومیت این اقدامات و انجام اقدامات موثر برای منع رژیم اسرائیل از ارتکاب اقدامات ضدحقوق بشری، دریغ نکنند.

ب)؛ انسان‏های آزاده کشور‌های غربی، به ویژه ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان که دولت‎هایشان به طور مستقیم یا غیر مستقیم از رژیم اسرائیل حمایت می‎کنند، موظف‎اند از طریق اعتراضات مدنی، نامه‎نگاری، شکایات حقوقی و فشار بر نمایندگان پارلمان خواستار توقف حمایت از این رژیم شوند.

ج)؛ مردم آمریکا به‌خصوص دانشمندان و فرهیختگان آزاده باید دولت خود را وادار سازند که به جای حمایت و پشتیبانی از جنگ‎افروزی و ارسال تسلیحات، به مسیر صلح، انسان‎دوستی و رعایت حقوق بشر و بین‎الملل بازگردد.

د)؛ ملت‏های جهان اسلام نیز باید از طریق نهاد‌های مردمی، دانشگاهی، فرهنگی و رسانه‎ای، با همبستگی و وحدت، در مقابل این تجاوز سکوت نکنند و اقدام به آگاه‎سازی، حمایت از قربانیان و مطالبه‏گری ازدولت‏های خود کنند.

ه)؛ فعالان حقوق بشر، سازمان‏های مردم‎نهاد و دانشگاهیان باید با مستندسازی و تحلیل حقوقی و رسانه‌ای این حمله، وجدان عمومی جهان را نسبت به خطرات بی‌کیفرماندن این جنایت بیدار سازند.

۵)؛ تکالیف و رسالت جمهوری اسلامی ایران.

الف)؛ جمهوری اسلامی ایران بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد حق دارد به‌طور مشروع تا مرز بازدارندگی کامل از خود دفاع کند و بداند که این کشور مدافع و دارای حق دفاع مشروع است که توقف دفاع را تشخیص می‎دهد.

ب)؛ دولت ایران باید مستندات حقوقی، تصویری و فنی این حمله را جمع‎آوری و به نهاد‌های بین‏المللی، از جمله شورای حقوق بشر، دبیر کل سازمان ملل و سایر مراجع مربوطه ارائه دهد.

در پایان تاکید می‏ کنیم؛

تجاوز نظامی به قلمرو سرزمینی جمهوری اسلامی ایران نه تنها حمله به یک کشور مستقل، بلکه حمله‎ای آشکار به بنیان‎های نظم حقوقی بین‌المللی، اصل عدم توسل به زور، کرامت انسانی و به ویژه حمله به اساس و بنای نظم حقوقی است که بیش از یک قرن اندیشمندان برای آن تلاش نموده‎اند و جان‏ها برای استقرار و استمرار آن هزینه شده است.

لذا، جامعه جهانی باید از معیار‌های دوگانه، سیاست‎زدگی و بی‎تفاوتی نسبت به قربانیان شرق و جنوب جهان دست کشیده و با صدای بلند در دفاع از اصول جهان‎شمول حقوق بین‎الملل و به ویژه حقوق بشر و کرامت انسانی سخن بگوید

عدم اقدام و هر گونه سکوت امروز، به معنای مشروعیت‎بخشی به تجاوز و همراهی با تجاوز است. بدون شک سکوت و بی‎تفاوتی، روسیاهی برای تاریخ بشری و خسارات غیرقابل جبران برای همگان را به همراه خواهد داشت.

بیایید تا دیر نشده به جای سکوت، فریاد و به جای بی‏تفاوتی، فعال موثر باشیم.باشد که تاریخ نتایج حاصله از این اقدامات را طلیعه سعادت بشری با افتخار ثبت کند.

 

انجمن حقوق بین الملل ایران اسلامی

۳۰ خردادماه ۱۴۰۴، مطابق با ۲۰ ژوئن ۲۰۲۵

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عزاداری سوگواران حسینی در شب ششم محرم در خوزستان
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۴ به افق قم
رویکرد‌های دوگانه نظام‌های غربی در قبال حقوق بشر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ تیر ۱۴۰۴
ترویج فرهنگ اسلامی و عاشورایی در روضه‌ های خانگی
تمهیدات دولت برای بازگشت واحدهای زیان‌دیده به چرخه تولید
تولیدکنندگان ما حتی در جنگ ۱۲ روزه هم پای کار بودند
مهار آتش سوزی ۴خانه ویلایی در پیربازار
پیش بینی وزش باد شدید و افزایش دما در سمنان
تأکید مسکو و پاریس بر احترام به حقوق هسته‌ای ایران
خبر‌های کوتاه از نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از روند فعالیت نانوایی سیار در ارومیه
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از ورزشگاه ۱۵ هزار نفری شهید باکری ارومیه
تصویب کلیات طرح تفصیلی سلماس در کمیسیون ماده ۵ آذربایجان‌غربی 
واژگونی تندر ۹۰ در محور تسوج - سلماس
اختصاص ۷۷۱ میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی به خرم آباد
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و تاجیکستان
گرمازدگی، بیماری شایع فصل تابستان
عراقچی: تجاوز هماهنگ اسرائیل و آمریکا، ضربه به دیپلماسی بود
۱۳ هزار جوان لرستانی در صف وام ازدواج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش به انتشار تصویر موهن از پیامبر در نشریه لمان ترکیه
ساخت نیروگاه‌های تولید پراکنده در بیش از ۱۰۰۰ نقطه کشور
شکست پروژه جنگ ۱۲ روزه علیه ایران
پاسخ قاطع ایران مانع تحقق اهداف آمریکا شد
آغاز ساخت نخستین نیروگاه خورشیدی پتروپارس
شرایط مالیات صفر اعلام شد
کالابرگ الکترونیک به هفت دهک پرداخت می‌شود
بازداشت عاملان انتشار تصویر موهن از پیامبر (ص) در نشریه ترک
صدای پای زندگی در پردیس زندگی یزد به گوش می‌رسد
هم‌گرایی و تعامل عامل پایداری تولید در صنعت پتروشیمی
دو هزار میلیارد تومان خسارت صنعت برق ناشی از جنگ ۱۲ روزه
قدرت موشکی برای پاسخ به صهیونیست‌ها در وضع عالی است
صهیونیست‌ها ابعاد ضربه بزرگی را که خورده‌اند، پنهان می‌کنند
بازسازی مناطق آسیب‌دیده از اولویت‌های وزارت راه است
برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ در روز‌های ۲۶ و ۲۷ تیر
صدراعظم آلمان: هراسی از جنگ با روسیه ندارم  (۳ نظر)
بازدید سرپرست سفارت ایران از بازگشت مهاجران افغان  (۱ نظر)
ظریف: آژانس خود را از ننگ جنایات جنگی گروسی پاک کند  (۱ نظر)
پیام آیت الله نوری همدانی در پی شهادت سردار شادمانی  (۱ نظر)
یاوه‌گویی ترامپ نتیجه شکست سنگین در برابر ایران است  (۱ نظر)
تیم ملی فوتسال ناشنوایان ایران چهارمین بار قهرمان جهان شد  (۱ نظر)
لیگ والیبال ملت ها؛ برتری بلند قامتان ایران مقابل آرژانتین  (۱ نظر)
برانکو: ایران به جرات یکی از امن‌ترین کشور‌های جهان است  (۱ نظر)
اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده بی‌معناست  (۱ نظر)
ادای احترام هند به ملتی که ایستاد  (۱ نظر)
پوشش حفاظتی ۹۷ ذخیره گاه جنگلی در لرستان  (۱ نظر)
عراقچی: ایران با واژه تسلیم بیگانه است  (۱ نظر)
حملهٔ وحشیانهٔ اسرائیل به ایران بی‌پاسخ نخواهد ماند  (۱ نظر)
دستگیری عامل خرابکاری در بندرانزلی  (۱ نظر)
گروسی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد  (۱ نظر)