پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گفت: علت اصلی عدم آبگیری سد بالاخانلو فنی نیست؛ تا امروز حدود ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نهایتا این سد در بهار سال آینده آبگیری میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، ظاهرا خشکسالی امسال از آنچه به نظر میآید، شدیدتر است.
وضعیت کم بارشی و گرمای زودهنگام حکایت از آن دارد که تابستانی کم آب پیش رو داریم، مشکلی که هر روز پررنگتر و برجستهتر خودنمایی میکند و موضوع همه آنها مشترک است: آب... یا به واقع کمآبی.
هنوز فصل گرما نرسیده، اما دمای هوا در بیشتر مناطق کشور و در استان ما تابستانی گرم را تداعی میکند، همین افزایش دما در کنار کمبود بارندگی از ابتدای سال جاری آبی و زراعی موجب شده تا سایه خشکسالی پهنتر شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای در برنامه گفت و گوی ویژه خبری تصریح کرد: از طرحهای شرکت آب منطقهای برای افتتاح در دهه فجر میتوان بحث افتتاح راه روستایی شیذر که در مخزن سد نهب قرار میگرفت که با اجرای این سد زیر آب میرفت با اعتبار ۳۳ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد. دو طرح دیگر هم در این ایام به بهره برداری میرسد. ۷ کیلومتر ابتدایی کانال آبرسانی اصلی شبکه زه کشی نهب که دوهزار و ۵۰۰ هکتار را زیر پوشش قرار میدهد و افتتاح سد نهب را خواهیم داشت.
ستوده گفت: علت اصلی عدم آبگیری سد بالاخانلو فنی نیست و بر اساس اعتبارات در نظر گرفته شده است. اعدادی که در مصوبات اعلام میشود به طور کامل تخصیص نمییابد و حدود ۳۵ درصد تخصیص مییابد. با این وجود پیمانکار تعهدات خود را در سد بالاخانلو انجام داده است و در مراحل پایانی است و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به پیمانکار پرداخت شود تا به زودی شاهد بهره برداری از آن باشیم. نهایتا این سد در بهار سال آینده آبگیری میشود و تا کنون حدود ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی این سد تامین آب شرب به میزان ۵ میلیون مترمکعب در سال برای ۵ شهر و ۳۰ روستا از جمله شهرهای بوئین زهرا، دانسفهان، شال، اسفرورین و سگزآباد است. هدف دوم آن تامین حق آبه ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی است. کنترل سیلاب نیز هدف دیگری برای این سد تعریف شده است.
ستوده گفت: تصفیه خانه این سد با ۲۵۰ لیتر در ثانیه با اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومان باید ساخته شود که مناقصه آن در حال انجام است و تا پایان سال مشخص خواهد شد. سامانه آبرسانی در پایین دست اینگونه سدها در نظر گرفته میشود که برای سد بالاخانلو نیز ۸۲ کیلومتر با قطر لوله ۵۰۰ میلیمتر در نظر گرفته شده است. این طرح حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در سه مرحله اجرا خواهد شد. بیش از ۱۷ درصد کل کار و بیش از ۳۰ درصد فاز اول آن پیشرفت فیزیکی دارد. بر اساس پیش بینیها این خط در طول دو سال به ۵ شهر خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گفت: در مرداد سال گذشته سیلاب در منطقه سد بالاخانلو داشتیم که همین سد به نوعی باعث کنترل سیلاب شد. در خصوص سد نهب جزو اولین سدهای استان است که با ۱۲۰ میلیون مترمکعب حجم مخزن که هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه ساخت آن است. این سد حدود ۸۰ میلیون مترمکعب آب کشاورزی را تامین خواهد کرد. باتوجه به اینکه هدف اصلی آن آب شرب نیست بر همین اساس امکان استفاده در زمینههای گردشگری دارد که چهار پهنه آبزی پروری، ورزشی، اقامتی و تفرجی برای آن در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: ۱۴ هکتار از اراضی این سد برای گردشگری اختصاص یافته است. استفاده از آب هم امکاناتی است در اختیار سرمایه گذاران قرار میگیرد. متاسفانه پنجمین سال متوالی خشکسالی را پشت سر میگذاریم. حدود ۲۴ میلیون مترمکعب که نصف آن برای پایداری سد لازم است.