پخش زنده
امروز: -
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی: به دلیل مراجعه دیرهنگام مادران به مراکز بهداشت، شاخصهای سلامت مادر و کودک همچنان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزیزد، دکتر محمود نوریشادکام گفت: در استان یزد از نظر گسترش شبکه بهداشت و تأمین نیروی انسانی شرایط بسیار خوبی داریم و تقریباً تمامی زایمانها نیز در بیمارستانها و مراکز درمانی مجهز انجام میشود، اما به دلیل مراجعه دیرهنگام مادران به مراکز بهداشت، شاخصهای سلامت مادر و کودک همچنان در وضعیت مطلوبی قرار ندارند.
وی با بیان اینکه آموزش نیروی انسانی توانمند و هماهنگی میان بخشهای درمان و بهداشت نقش مهمی در کاهش این شاخصها دارد، افزود: خوشبختانه زایمان در منزل در استان یزد تقریباً وجود ندارد و بیشتر زایمانها در بیمارستانها انجام میشود، اما آنچه اهمیت دارد مراقبتهای قبل از زایمان است و برای شناسایی مادران باردار پرخطر و نوزادان در معرض خطر، لازم است مراقبتهای بارداری و کودکی از طریق مراکز جامع سلامت پیگیری و ثبت شود.
نوریشادکام ضمن انتقاد از روند فعلی مراجعه مادران باردار بهصورت مستقیم به متخصصین زنان بدون تشکیل پرونده در مراکز بهداشت تصریح کرد:بسیاری از این افراد مراقبتهای بارداری را بهصورت اصولی و منظم دریافت نمیکنند و همین امر موجب میشود برخی خطرات نادیده گرفته شوند. در حالی که وظیفه مراکز بهداشت، معاینه اولیه، شناسایی موارد پرخطر، ارجاع بهموقع و پایشهای مستمر مادران و کودکان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی با تأکید بر اینکه بایستی فرآیند مراقبت از مادر باردار از زمان شروع بارداری و حتی پیش از آن آغاز شود، از همه مادران خواست تا با مراجعه منظم به مراکز بهداشت، پرونده سلامت خود و فرزندانشان را تشکیل دهند. همچنین از متخصصان زنان و زایمان نیز خواست تا مادران را به مراکز جامع سلامت ارجاع دهند.
نوریشادکام گفت: زایمان ایمن زمانی محقق میشود که مادران پرخطر از قبل شناسایی و مراقبتهای لازم بهصورت تخصصی برایشان فراهم شده باشد.
دکتر زارع، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در ادامه از آمادگی کامل مراکز درمانی استان برای ارائه خدمات زایمان ایمن و بدون درد خبر داد و گفت: با توجه به تأکید سیاستهای کلی کشور بر افزایش نرخ موالید، حوزه درمان دانشگاه در تعامل با معاونت بهداشت برنامهریزیهای گستردهای در این زمینه انجام داده است.
وی با بیان اینکه مادران باردار، سرمایه ارزشمند حوزه سلامت هستند، افزود:هماکنون در تمامی بیمارستانهای دولتی و خصوصی استان، تجهیزات و زیرساختهای لازم برای انجام زایمان بدون درد فراهم است و تیمهای تخصصی زنان، بیهوشی و مامایی نیز در آمادگی کامل بهسر میبرند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی تأکید کرد:بر اساس سیاستهای ابلاغی، تلاش میشود با ارائه خدمات مناسب و آگاهسازی مادران، آمار سزارین کاهش یافته و تمایل به زایمان طبیعی افزایش یابد.
دکتر زارع با توصیه به زنان باردار برای مراجعه به پایگاههای بهداشتی پیش از مراجعه به پزشک متخصص اظهار داشت:ضروری است مادران باردار پیش از ورود به مراحل تخصصی درمان، در پایگاههای سلامت شهری و روستایی ثبتنام کرده و تحت مراقبت قرار گیرند. ما از همه متخصصان زنان خواستهایم که مراجعان خود را به این مسیر هدایت کنند تا فرآیند مراقبتهای بارداری با هماهنگی کامل بین حوزه بهداشت و درمان انجام شود.