پخش زنده
امروز: -
تشدید نظارتهای بهداشتی در مشهد، در آستانه روزهای تاسوعا و عاشورا در دستورکار بازرسان بهداشتی قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی، مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این بازرسیها یک نمونه از برنامههایی است که با همکاری استانداری، فرمانداریها، ادارات کل اوقاف و امور خیریه و تبلیغات اسلامی و شورای هماهنگی هیئات مذهبی استان و زیرمجموعههای آنها در همه شهرستانها اجرا میشود.
دکتر فرشید وفا ادامه داد: انجام این برنامهها طبق دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت در خصوص ضوابط بهداشت محیطی ویژه محرم و صفر و همچنین مصوبات ستاد خدمات سفر خراسان رضوی و کمیته بهداشت، درمان و محیط زیست این ستاد انجام میشود.
او با بیان اینکه در این ایام و روزهای خاص، تعداد ۱۶۳ تیم بازرسی در حوزه تحت پوشش این دانشگاه و در بحث نظارت بر مساجد، تکایا، هیئتهای مذهبی و موکبها فعال هستند، افزود: از مجموع این تیمها ۱۲۸ تیم در مشهد و ۳۵ مورد بقیه هم در شهرهای حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.
دکتر وفا اضافه کرد: در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۲۷ ناظر و بازرس حوزه سلامت محیط فعال هستند که از این تعداد ۲۰۵ نفر از آنها در شهر مشهد و ۱۲۲ نفر هم در شهرهای تابعه این دانشگاه هستند.
به گفته مدیر سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در هر منطقه از ظرفیت نیروهای همان منطقه بهخوبی استفاده شده است و برای محدوده حرم مطهر رضوی هم در صورت اعلام نیاز منطقه ثامن، نیروهای کمکی را در این محدوده مستقر خواهیم کرد.
او در بیان کارهای مهمی که در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی در دستور کار مدیریت سلامت محیط و کار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته است، گفت: بحث تأمین آب شرب سالم در محل برگزاری مراسم، استفاده از بطری آب در محلهای فاقد آب شرب و نیز آبهای تانکری با رعایت فرآیند کلرسنجی و تأییده اداره آبفا، استفاده از یخهای بهداشتی و استفاده نکردن از یخهای صنعتی در موارد مستقیم و داشتن مجوز سالم بهداشتی برای خادمان موکبها بهخصوص برای پخت و پز و توزیع، بهطور ویژه مورد تأکید و نظارت قرار گرفته است.
دکتر وفا ادامه داد: اگر نذورات از بیرون تهیه میشوند، باید از مکانهای موردتأیید مراکز بهداشتی باشد و اینکه مواد مصرفی به خصوص مواد خام دامی هم دارای مجوزهای لازم از سوی دامپزشکی باشد.
او افزود: موضوع بسیار مهم دیگر رعایت زنجیرههای دمایی سرمایی و گرمایی است و اینکه مدت زمان بستهبندی تا مصرف غذای گرم بیشتر از دو ساعت نباشد و اگر زمان بیشتری در این خصوص نیاز بود، باید دمای آن به بالای ۷۰ درجه سانتیگراد برسد و اگر هم از گرم کن استفاده میشود، دمای ۶۳ درجه سانتیگراد مورد تأکید است.
این مسئول گفت: مدیریت پسماندها و ذبح نکردن دام در محل مساجد، هیئت ها، تکایا و مواکب مورد تأکید است و با موارد مشاهده شده و یا شکایت مردمی به سامانه ۱۹۰، برخورد قاطع و دام ذبح شده غیرمجاز با همکاری دامپزشکی ضبط میشود.