پخش زنده
امروز: -
دوره آموزشی توانمندسازی و مهارتافزایی روسای شعب شمال غرب کشور در مرکز بینالمللی آموزشهای تخصصی امداد و نجات چاف لنگرود برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان؛ قائم مقام سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر کشور در این مراسم گفت: این سطح از تعامل و برنامهریزی میتواند نقش کلیدی در کاهش هزینههای مادی و انسانی حوادث ایفا کند.
غلامرضا علیمحمدی همچنین با اشاره به اهمیت امداد هوایی افزود: برای نخستینبار در سطح ملی، آموزش تخصصی امداد هوایی در دستور کار قرار گرفت که گامی مهم در راستای ارتقای آمادگی نیروهای امدادی است.
وی از همکاری نزدیک استان گیلان در اجرای مأموریتهای آینده خبر داد و آمادگی جمعیت هلالاحمر برای برگزاری مانورهای گسترده ملی در سال جاری را اعلام کرد.نماینده شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: برای توسعه پایگاههای آموزشی و امدادی در سواحل گیلان آمادگی کامل داریم.
مهرداد لاهوتی افزود: گردهماییها بستری برای انتقال تجربیات ارزشمند در حوزه حوادث و بحرانها هستند و استان گیلان، با توجه به مسائل خاص ناشی از حضور گردشگران در سواحل، ظرفیت مناسبی برای توسعه آموزشهای امدادی در سطح ملی دارد.
وی افزود: در صورت نیاز، زمین و زیرساختهای لازم در مناطق ساحلی در اختیار هلالاحمر قرار خواهد گرفت تا پایگاهی ملی برای آموزشهای امدادی راهاندازی شود و این ظرفیت میتواند در خدمت سایر استانها نیز باشد.
نماینده شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی همچنین درباره خطر زلزله در تهران هشدار داد در صورت وقوع زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران، فاجعهای انسانی رخ خواهد داد به همین دلیل باید از امروز برای کاهش خسارات احتمالی برنامهریزی و سرمایهگذاری جدی انجام شود.
مهرداد لاهوتی در پایان تأکیدکرد سرمایهگذاری در پیشبینی و پیشگیری، شدت فجایع را کاهش میدهد بنابراین از مسئولان حوزه امداد و نجات میخواهم نگاه توسعهمحور و آیندهنگر در مدیریت بحرانها داشته باشند.مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان، در این مراسم گفت: امیدواریم این همافزایی که به همت جمعیت هلال احمر استان گیلان شکل گرفته، تداوم یابد تا نیروهای امدادی بتوانند از تجارب یکدیگر بهرهمند شوند.
وی افزود:هلالاحمر همواره یکی از بازوان توانمند پدافند غیرعامل و مدیریت بحران بوده و عملکرد درخشان این مجموعه در بحرانهای اخیر، از جمله سیل پیربازار، رانش کوه، آتشسوزی امامزاده ابراهیم (ع)، سیل رودبار و… نشاندهنده تعهد و جانفشانی نیروهای امدادی است.
محمدعلی ویشکایی همچنین تأکید کرد آموزش مستمر، اصلیترین نیاز حوزه امداد و نجات است و بدون آموزشهای بهروز نمیتوان انتظار عملکرد مؤثر از نیروهای امدادی داشت.
وی در ادامه با اشاره به کاهش ۷۵ درصدی تلفات ناشی از غرقشدگی در سواحل استان گیلان گفت:این دستاوردها نشاندهنده اثربخشی برنامههای اجراشده است و میتوانند در سطح ملی نیز مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان همچنین خواستار تقسیم کار میان تمامی ادارات و سازمانهای اجرایی شد و گفت: لازم است در طرحهای امداد و نجات، برای هر دستگاه اجرایی نقش مشخصی تعریف شود تا امدادرسانی به صورت هدفمند صورت گیرد.
وی افزود: تلاش میکنیم استان گیلان با همت جمعی، به الگوی موفقی در مدیریت بحران در کشور تبدیل شود.مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان گیلان نیز گفت: مرکز بینالمللی آموزشهای امدادی چاف در مسیر احیا و تبدیل به قطب آموزشی شمال کشور قرار گرفته است.
هادی سلیمی افزود: هدف از این دوره آموزشی، ارتقای سطح علمی و عملیاتی روسای شعب و افزایش کارایی در ارائه خدمات امدادی است.
به گفته وی ۱۵۰ نفر از روسای شعب استانهای شمال غرب کشور در این دوره شرکت کردهاند و آموزشهای لازم را دریافت میکنند.