بهگزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، ارسلان زارع در نشست شورای برنامه ریزی استان بوشهر با حضور رئیس جمهور، بیان کرد: بررسی شاخصهای اقتصادی استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد سهم این استان از تولید ناخالص ملی با نفت ۵.۸۵ درصد و بدون نفت ۵.۷۴ درصد است که رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: از مجموع شاغلان استان بوشهر ۱۰.۴ درصد مربوط به بخش کشاورزی است که در بین استانها رتبه ۲۶ و در بخش صنعت و معدن ۲۶.۹ درصد یعنی رتبه ۲۷ کشوری را دارا است.
استاندار بوشهر ادامه داد: در بخش خدمات، شاغلان استان بوشهر رتبه اول را در بین استانهای دیگر دارد یعنی ۶۲.۷ درصد است که این مهم نمیتواند نقطه قوتی با وجود داشتن این همه ظرفیت در بخش صنعت و به ویژه صنایع گاز و پتروشیمی باشد.
وی اظهار کرد: با ساخت واحدهایی ذیل این صنایع یعنی پایین دستی و میان دستی، سهم اشتغال مردم استان بوشهر به ویژه جوانان فارغ التحصیل را باید در حوزه صنعت بیشتر کرد.
زارع عنوان کرد: نرخ بیکاری استان بر اساس آخرین گزارش سازمان مدیریت و برنامه ریزی ۷.۸ درصد است.
وی یادآور شد: استان بوشهر مزیتهای نسبی فراوانی دارد از جمله ظرفیت تولید ۷۰ درصد گاز کشور، ۷۰ درصد نفت فلات قاره، ۲۰ درصد ظرفیت تولید نفت مناطق خشکی و ۹۰ درصد صادرات نفت خام از پایانه صادرات مواد نفتی خارگ را داراست.
استاندار بوشهر گفت: بوشهر بیشترین مرز آبی با خلیج فارس یعنی ۵۲ درصد را دارد که قطعا ظرفیت خوبی در حوزه اقتصاد دریا محور است و فعالیتهایی هم که در این مدت شتاب گرفته است میتواند نوید بخش رونق بیشتر در بخش اقتصاد استان باشد.
زارع همچنین اشاره کرد: ۶۱ درصد تولید میگوی پرورشی کشور ازآن استان بوشهر است و در بخش نخیلات و کشاورزی بالغ بر ۱۹۰ هزار تن خرما و محصولات خارج از فصل در این استان تولید میشود.