پخش زنده
امروز: -
نائب رئیس انجمن کاربری سازان ایران میگوید: ایران جزو ۴ کشور جهان در تولید ریفیولر فرودگاهی یا سوخترسان هواپیما است.
آقای نوید سلیمی در مصاحبه با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه در حوزه کاربری سازی, ایران پیشرفتهای گسترده ای دارد, افزود: ریفیولر یا سوخترسان هواپیما (Refueller) به خودروهایی اطلاق میشود که در فرودگاهها وظیفه حمل و توزیع سوخت مایع به هواپیماها را بر عهده دارند و در حال حاضر با استانداردهای بین المللی تولید می شود.
نائب رئیس انجمن کاربری سازان ایران گفت: تعداد تولیدکنندگان آن در سطح دنیا کمتر از 5 شرکت است و با توجه به اینکه ریفیولر آخرین عنصر زمینی است که سوخت را به هواپیما تزریق می کند حساسیت بسیار بالایی دارد, بنابراین تولید این تریلر, فناوری بالایی می طلبد.
نوید سلیمی با بیان اینکه محصول ریفیولر بسیار فناوری بالایی دارد افزود: فقط کشورهای آمریکا، انگلستان, آلمان و ایران این تجهیزات را تولید می کنند.
وی افزود: یک شرکت داخلی با همکاری صنعت هوایی کشور این محصول را در ایران تولید می کند و چون بسیار خطر آفرین است باید تولیدکنندگان کاربر حتما تاییدیه های خاصی را از شرکت های هواپیمایی دریافت کنند.
نائب رئیس انجمن کاربری سازان ایران اضافه کرد: با توجه به اینکه صنعت هوایی کشور از 20 سال گذشته تحریم شده, این مجموعه صنعتی توانست با مهندسی معکوسی، همه ریفیولرهای فرودگاهی مورد نیاز فرودگاههای کشور را تامین کند.
سلیمی با اشاره به اینکه ریفیولر از چند قسمت تشکیل می شود گفت: بخشی به نام شاسی است که اصطلاحا خودرویی است که این محصول را حمل می کند و هم اکنون داخلی سازی می شود.
وی ادامه داد: بخش دیگر مخزن آلومینیومی است که با گریدهای (رده های) خیلی خاصی باید تولید شود, اما آلومینیوم مورد نیاز آن در کشور تولید نمی شود و از طریق واردات تامین و فرایند ساخت آن در مجموعه کاربری سازی انجام می شود.
نائب رئیس انجمن کاربری سازان ایران به تجهیز بسیار ویژه ای که در ریفیولر کاربرد دارد اشاره کرد و افزود: تجهیزی به نام هَمپریونیت یا نازل تزریق سوخت که 95 درصد آن در کشور ساخته می شود و فقط 5 درصد آن وارداتی است، زیرا فقط دو شرکت, استاندارد ساخت این محصول را در جهان دارند و دستور العمل و نحوه ساخت محصول را تدوین می کنند.
رئیس انجمن کاربری سازان ایران گفت: این محصول آنقدر خاص و فناورانه است که چندین مرحله متخصصان هوانیروز, صنعت هواپیمایی و شرکت های مختلف هواپیمایی باید آزمون های متفاوتی را روی آن محصول انجام دهند که بتوانند مجوز استاندارد بودن این سوخت را دریافت و به هواپیما تزریق کنند.
سلیمی درباره علت اهمیت این تجهیز در صنعت سوخت رسانی فرودگاهی توضیح داد این تجهیز، سوخت تزریقی به هواپیما را 7 مرحله پالایش می کند و اگر این تجهیز نباشد قطره های آب یا سایر آلودگی ها موجود در سوخت هوایپما ، هنگام پروزا در ارتفاع بالا یخ می زند و جلوی سوخت رسانی به هواپیما را می گیرد که در اینصورت منجر به سانحه خواهد شد.
کاربری سازان, تولیدکننده انواع کاربری پشت کامیونی و حمل جاده ای هستند که با اشتغالزایی 12 هزار نفری, کاربری های صنعت حمل و نقل سوخت, مواد فاسد شدنی, مواد غذایی و حمل و نقل فله بار و سوخت رسان هواپیما را تولید می کنند.