پخش زنده
امروز: -
مراسم اختتامیه چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران و هشتمین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی جهان اسلام در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در مراسم اختتامیه چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی و هشتمین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی جهان اسلام از نفرات اول تا سوم رشتههای حفظ کل، قرائت ترتیل و تحقیق در بخش بانوان و آقایان با حضور رئیس جمهور تجلیل میشود.
*صحرایی:شناسایی استعدادهای قرآنی و انس با عترت هدف اصلی آموزش و پرورش است
در این مراسم همچنین صحرایی وزیر آموزش و پرورش گفت: مهمترین هدف آموزش و پرورش ، شناسایی استعدادهای قرآنی و معرفی آنها در قالب مسابقات و سرمایه گذاری نسبت به آنهاست.
صحرایی افزود: نزول قرآن به معنای تجلی لحظه به لحظه صاحب آن است. در مقام تفسیر و فهم قرآن باید به حبل الله المتین متصل به آن یعنی پیامبر صلی الله علیه و آله اهل بیت ایشان مراجعه کرد.
وی ادامه داد: آموزههای قرآن در صدر گزارههای رسمی جمهوری اسلامی قرار دارند. مهمترین پشتوانه نظام تعلم و تربیت ایران قرآن است. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، در همه ساحتهای شش گانه منطبق بر معیارها و مبانی تعلیم و تربیت اسلامی، قرآن مبنای اصلی است. قرآن قطب نمای حرکت و تحول است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آموزش قرآن مقدمهای برای تربیت قرآنی است، ادامه داد: برای تحقق این امر، سند تحول بنیادین راهکار انس با قرآن کریم را میان دانش آموزان مطرح میکند. امروز انس با قرآن در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است. درک مفهوم انس با قرآن برای دستیابی به هدف غایی ما اهمیت زیادی دارد. انس با قرآن لذتی بی بدیل در انسان پدید میآورد تا آنجا که به خوی او تبدیل شود. غایت انس با قرآن، انس با پیامبر (ص) و عترت او به ویژه امام عصر عجل الله تعالی فرجه است.
صحرایی با تأکید بر اینکه مهمترین هدف آموزش و پرورش، شناسایی استعدادهای قرآنی و معرفی آنها در قالب مسابقات و سرمایه گذاری برای آنهاست، گفت: در رویکرد جدید و در راستای سند تحول، مسیر آموزش قرآنی بر پرورش قرآنی پیشی گرفت و همزمان با آموزش عمومی قرآن، استعدادیابی و شوق آفرینی و ارائه تصویری کارآمد از قرآن و دین به دانش آموزان در دستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: هدف ما این است که دانش آموزان قرآن را فرا بگیرند و تربیتی قرآنی داشته باشند. چنین تربیتی، انسانهایی فرهیخته و انقلابی که دل در گروی محبت اهل بیت دارند، میسازد. در واقع از مسیر محبت عترت نیز انس با قرآن هم حاصل میشود.
اسماعیلی: ایجاد قرارگاه حفظ قرآن در وزارت ارشاد
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم از ایجاد قرارگاه حفظ قرآن خبر داد.
اسماعیلی گفت: همه این نوع برنامهها مایه شکرگزاری به درگاه خداوند است. خداوند را شاکریم که نعمت زیست در چنین جامعه قرآنی را به همه ما عنایت کرده است. این نهضت قرآن را مرهون امام راحل هستیم. رهبر ما حظ بعدی را از همه ثوابها و خیرات این مسیر به خودشان اختصاص میدهند که پرچمدار ترویج و توسعه فعالیتهای قرآنی در کشورمان هستند.
وی افزود: هدف گذاری جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن، روخوانی توسط همه مردم ایران و تربیت ۱۰ میلیون حافظ در کشور است. امروز اعداد و ارقام حاکی از این است که باید وزارت ارشاد عزم جدی در میان همه بخشها برای رسیدن به این هدف گذاری انجام دهد.
وزیر فرهنگ ادامه داد: از حجت الاسلام قمی رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی درخواست دارم با همکاری همه، قرارگاه حفظ قرآن و رسیدن به این نقطه را پایه گذاری کنند. ما هم همگی در خدمتشان هستیم.
اسماعیلی گفت: ما در حوزه فعالیتهای قرآنی هم مفتخر به حضور جریانهای مردمی قوی هستیم. در بسیاری از استانها و شهرها و حتی روستاهای دور و نزدیک کشورمان، امروز شمیم دلنواز قرآن حضور دارد و این فضا را برای کارهای بنیادین تسهیل میکند.