پخش زنده
امروز: -
نماینده اکو در ایران گفت : از حمایت جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان قدردانی می کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمامرکز خراسان رضوی ؛ خانم "تاهیتی تاماندگوا" در جلسه بررسی نیازهای مهاجران افغان در مشهد که با حضور ۶ نفر از مسئولان سازمانهای بینالمللی در امور پناهندگان برگزار شده است گفت : کرونا و مشکلات اقتصادی باعث نشد که ایران از حمایت خود کم کند و حاضریم در این زمینه به جمهوری اسلامی ایران کمک کنیم.
وی افزود : برای کمک به پناهجویان در ایران، نیاز است اطلاعاتی از مشکلات، موانع و اقداماتی که این کشور انحام داده است در اختیار داشته باشیم وموافقت نامهای باید در این زمینه تنظیم شود.
رییس جدید دفتر نمایندگی اداره کل امور بشر دوستانه اتحادیه اروپا (اکو) گفت: اگر چه در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ بیش از ۱۸۰ میلیون یورو برای تهیه لوازم اولیه به ایران کمک شد، اما این مقدار ناچیز بود و مشکلات تحریم موجب شد نتوانیم در این زمینه به ایران کمک کنیم.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی هم در این نشست با اشاره به این که این استان از مهمترین خاستگاههای تمدن و از لحاظ وسعت پنجمین استان کشور است گفت: خراسان رضوی بیش از ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۳۵۰ هزار مهاجر از ۵۱ ملیت در آن ساکن هستند و بخش زیادی ازاین مهاجران، افغانستانیهایی هستند که سالها قبل در این استان ساکن شده اند.
سید محمد تقی هاشمی افزود: بیش از ۵۰ درصد جمعیت مهاجران در مشهد و حاشیههای این کلان شهر ساکن هستند.
وی با اشاره به این که ۱۲۳ هزار افغانستانی در مشهد حضور دارندگفت: حدود ۵۸ هزار دانش آموز اتباع در قالب ۲ هزار کلاس درس در این کلانشهر مشغول تحصیل هستند که ۱۵ هزار نفر از آنها بدون مجوز هستند و با دستور مقام معظم رهبری در مدارس در حال تحصیل و بهره مندی از امکانات آموزشی هستند.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی افزود: ۱۱ هزار دانشجو و طلبه خارجی هم در دانشگاهها و مدارس علمیه این استان در حال کسب علم و دانش هستند.
۳ درصد جمعیت پناهجویان در مهمانشهر تربت جام ساکن هستند
هاشمی افزود: روزانه شاهد ورود هزار مهاجر غیر قانونی از افغانستان به داخل مرزهای ایران هستیم.
وی افزود:طالبان در حوزه امنیت نتوانستند وضع معیشت و اقتصاد مردم افغانستان را تامین کنند و این باعث روانه شدن بسیاری از مردم این کشور به مرزهای ایران شده است.
مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی گفت: بسیاری از این افراد در شهرهای خراسان رضوی ساکن میشوند که این امر مشکلاتی را برای مردم استان فراهم کرده است.
هاشمی افزود: در یکماه گذشته بیش از ۵۰ هزار نفرتبعه خارجی با ویزا قانونی وارد ایران شده اند، اما به علت مشکلات کشور افغانستان حاضر به خروج نیستند.
وی گفت: خراسان رضوی با وجود این تعداد تبعه خارجی امکانات مناسبی برای مهاجران ندارد و همه بازدیدهای انجام شده کمیساریاو مسئولان کشورها در سالهای گذشته نتوانست کمکهایی به این استان برای رسیدگی به این امر کند با این حال جمهوری اسلامی ایران و خراسان رضوی با همه مشکلات در آموزش و سلامت این پناهجویان هزینه کرده است.
این مسئول در امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی افزود: ایران در ۴۰ سال گذشته همه امکانات را به پناهجویان داده است که مهمترین آن در موضوع کرونا بود که هزینههای فراوانی در این زمینه صرف کرد، اما مجامع بین المللی در این زمینه هیچ کمکی نکردند.
بیشتر بدانیم:
بررسی نیازهای مهاجران افغان در مشهد با حضور ۶مسوول سازمانهای بینالمللی
با هدف بررسی نیازهای مهاجران افغان و جذب حمایت سازمانهای بین المللی در این زمینه، تعدادی از مسئولان سازمانهای بینالمللی در امور پناهندگان به مشهد سفر کرده اند.