پخش زنده
امروز: -
یکی از مشکلات نگهداری آثار باستانی دستمزدها پایین است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه با اشاره به آنکه در انتظار چگونگی ابلاغ اعتبارات سال ۱۴۰۰ هستیم، گفت: برای امسال حدود ۸ میلیارد تومان اعتبار درخواست کردیم که تاکنون فقط به اندازه پرداخت حقوق کارکنان و کارگران اعتبار اختصاص داده شد.
عاطفه رشنویی افزود: از آنجا که اعتبار پایگاهها از نوع عمرانی است این روند سالهاست اینگونه است که اوایل سال جدید، تا زمانی که اعتبارات تخصیص و ابلاغ شود، پرداختها طول میکشد از این رو بیشتر پایگاههای میراثی که به صورت کارگری و از محل اعتبارات عمرانی تامین هزینه میشوند، ماههای نخست سال با مشکلاتی در حوزه پرداخت حقوق و تامین هزینهها روبه رو هستند.
رشنویی خاطر نشان کرد: امیدواریم با تغییر دولت و وزارتخانه میراثفرهنگی، کمترین آسیب متوجه کارگران شود. برخی از همکاران ما بیش از بیست سال است که در مجموعه میراث جهانی مشغول به کار هستند. دستمزدها پایین است و بیشتر آنها میتوانند با تبصره سختی زیانآور بازنشست شوند.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه مشخص نشدن تکلیف کارگران و استادکارانی که در پایگاههای میراث جهانی فعال هستند را یکی از عوامل بیانگیزگی آنها برای ادامه کار و البته انتقال تجارب به نسل جدید عنوان کرد و یادآورشد: از یک سو نیروهایی داریم که باید بازنشسته شوند و از دیگر سو اجازه استخدام نیروی جدید نداریم. نه تجربهای انتقال داده میشود نه برنامهای برای ادامه روند تعیین میشود.
رشنویی خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده است که در نگهداری آثار تاریخی حساس واگذاری کار از طریق پیمان روش مناسبی نیست.
بیشتر بخوانید :تعیین حریم حفاظت شده اثر ملی تاریخی تپه چغا گتوند
معبد زیگورات چغازنبیل که نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است.
این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.
محوطه باستانی هفتتپه در بخش جنوب شرقی شهرستان شوش و در فاصله ۱۵ کیلومتری آن واقع شده است.
این محوطه از اهواز مرکز استان خوزستان ۱۰۰ کیلومتر و از چغازنبیل ۲۲ کیلومتر فاصله دارد.