پخش زنده
امروز: -
وزیر تعاون: مرکز "نوآوری صبا" و "ارتباط با ذینفعان"همان سمعک و عینک نزدیک بین و دور بین ماست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مصاحبه با ویژه برنامه "راهی که پیمودهایم" با اشاره به افتتاح همزمان دو مرکز "نوآوری صبا" و "مرکز ارتباط با ذینفعان" گفت: مرکز ارتباط با ذینفعان همان سمعک و عینک نزدیک بین و دور بین ماست. اول به خوبی نمیشنیدیم و نمیدیدیم، اما امروز به خوبی میتوانیم با ارتباط دو سویه با ذینفعان و به کارگیری روشهای نوآورانه برای مشکلات کشور چاره اندیشی کنیم.
شریعتمداری مرکز "نوآوری صبا" را مرکز شناسایی مشکلات و ارائه راه حلهای نوآورانه برای مشکلات معرفی کرد و گفت: این مرکز از افرادی هم که در امور اجتماعی کشور فعالیتهای نوآورانهای انجام دادهاند حمایت میکند و البته این، با شنیدن مشکلات و دریافت مسائل و مصائب جامعه منافاتی ندارد.
وی با بیان اینکه مراکز و شبکههای اجتماعی وزارتخانه، صدای بازنشستگان را به ما منعکس میکنند، افزود: ما باید به سمت گسترش این شبکهها و روش کریمانه برای شنیدن صدای مخاطبان حرکت کنیم که البته این حرکت آغاز شده است.
وی با تصریح بر وجود ضعفهایی در نظام اداری امروز کشورمان گفت: گوش ما کم شنوا شده و ما صدای بلند بازنشستگان، مخاطبان و همه آنهایی که با ما در ارتباطند اعم از جامعه محرومان، مستضعفان، افراد با درآمد ثابت و دچار محدودیت را خوب نمیشنویم و خوب نمیبینیم، با اینکه خیلی نگاه میکنیم، اما کم میبینیم و لذا برای بهتر دیدن و بهتر شنیدن باید به ابزاری متصل شویم.
این مقام مسئول با تأکید براینکه راهبردی کردن ذینفع محوری در صندوق بازنشستگی باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: مرکز SRM (مرکز جامع ارتباط با ذینفعان و مرکز نوآوری صبا) باید فرآیند ارائه خدمات را در زمینههای گوناگون به صورت عملیاتی مورد بازنگری قرار دهد و یافتههای گوناگون از مذاکرات با ذینفعان را نیز به توصیههای سیاستی لازم برای حل مشکلات جامعه بازنشستگان کشور تبدیل کند.
شریعتمداری بر لزوم تعاملی بودن این مرکز نیز تأکید کرد و گفت: باید یک ارتباط دو سویه کامل بین همه ذینفعان با جامعه و مخاطبان ما برقرار شود.
وی در رابطه با اینکه مراکز نوآوری در حوزه اجتماعی کمتر شکل گرفته توضیح داد: مراکز نوآوری در دنیا عمدتاً در حوزههای فنی و برای حل مشکلات و گرفتاریهای علمی و صنعتی خیلی قویتر عمل کردند و در ایران هم تا جایی که اطلاع دارم "سامانه نوآوری اجتماعی" قبلاً تاسیس شده و قطعاً مرکز "نوآوری صبا "با این مرکز هم ارتباط برقرار خواهدکرد.
شریعتمداری درباره اقدامات این وزارتخانه در ایام کرونایی هم گفت: وزارتخانه همزمان با شیوع بیماری کرونا تلاش کرد تا با امکانات در اختیار گامهای موثری در امر تولید دارو و نگهداری بیماران به صورت سرپایی و بستری بردارد.
وی با اشاره به اینکه سازمان تأمین اجتماعی و شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی قدمهای خوبی در این حوزه برداشتند، گفت: حدود ۴۰ هزار نفر در مراکز درمانی و در ۸۰ بیمارستان تامین اجتماعی بستری شدند و بخش قابل ملاحظهای از بیماران (حدود ۹۰ درصد) هم با سلامتی کامل مرخص شدند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ما در تأمین مواد اولیه داروهایی که فشار بیماری را کم میکرد، قدمهای خوبی برداشتیم، افزود: سازمانها و شرکتهای دیگری هم در این خصوص کمکهای اجتماعی کردند.
این مقام مسئول از آخرین هفته دولتِ دولت تدبیر و امید با عنوان "هفته دولت حسینی" نام برد و گفت: این تقارن برای ما مایه افتخار است و هفته دولت امسال به نوعی تاسوعایی و عاشورایی شده است.
لزوم ورود جوانان دانشگاهی به مشکلات اجتماعی
شریعتمداری ادامه داد: این ظرفیت وجود دارد که جوانان فرهیخته دانشگاهی به مشکلات جامعه معلولان، زنان سرپرست خانوار کشور، کودکان کار، ورود کنند که در این صورت قطعاً راه حلهای اساسی تری بدون اتکا به دولت و به صورت اجتماعی خلق خواهدشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استفاده از تجارب و مشاوره بازنشستگان و به کارگیری نیروی کار جوان را در کنار هم ضروری خواند و گفت: وقتی حرف از جوانان میشود معمولاً ذهنها به سمت بیکاری و ازدواج میرود در حالی که جامعه جوان تحصلیکرده یک پتانسیل ارزشمند است و اگر به مهارت مجهز شود، انقلاب بزرگی را در ایران رقم خواهد زد.