نخستین بار
برداشت آلوئهورا در قیروکارزین
کاشت گیاه دارویی آلوئهورا به عنوان کشت جایگزین در قیروکارزین در حال انجام است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز فارس، رئیس مرکز جهاد کشاورزی افزر گفت: پنج هکتار از اراضی این بخش برای تغییر الگوی کشت و ترویج کاشت گیاهان دارویی به آلوئهورا اختصاص یافته است.
امین پور حمزه جعفر بیگلو افزود: پیش بینی میشود از هر هکتار مزرعه آلوئهورا بیش از ۳۵ تن برگ و افزون بر ۸۰ هزار پاجوش بدست آید که با توجه به شرایط بازار مدیریت زمان برداشت محصولات امکان پذیر خواهد بود.
به گفته وی، در صورت عدم وجود بازار مناسب در برخی از مواقع، این گیاه قابلیت ماندگاری خوبی دارد و تا زمان مساعد شدن شرایط امکان نگهداری آن به مدت طولانی وجود دارد.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی افزر با بیان اینکه طبعیت مورد نیاز آلوئهورا گرماست و سرما دشمن اصلی اوست، اظهار کرد: گیاهی بسیار مقاوم و در مقابل تنش آبی استوار، برای کاشت و برداشت نیز تجهیزات خاصی نیاز ندارد.
پورحمزه با اشاره به این موضوع که این گیاه در مقابل نور مستقیم و تابش زیاد آفتاب حساس بوده، از خود واکنش نشان داده و بر گهایش به رنگ قهوهای درمی آید، تاکید کرد: کشت توام این گیاه در نخیلات یا استفاده از سایبان توری برای افزایش کیفیت محصول و بازار پسندی آن ضروری است.
این کارشناس تصریح کرد: آلوئهورا به دلیل قابلیت فراوری بالا، زمینه مناسبی برای اشتغالزایی دارد که ضمن توسعه کشت آن میتوان با سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی و غذایی بازارهای صادراتی را در اختیار گرفت.
از برگ آلوئهورا برای تهیه عرقیات گیاهی، از عصاره آن برای تولید شامپو، صابون و سایر لوازم آرایشی بهداشتی، از پالپ آن برای تولید شربت و انواع نوشیدنی و از ژله آن برای تولید ژلهای موضعی و قرصهای دارویی میتوان استفاده کرد و محصولات دارویی این گیاه در درمان بیماریهای عفونی، پوستی، اگزما، سر درد و بخصوص سوختگیها بسیار مفید است.