برخورد با رنگ کنندگان نارنگی
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: تا کنون موردی از رنگ کردن میوه نارنگی گزارش نشده است و در صورت مشاهده برخورد خواهیم کرد.
ابوالقاسم حسن پور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه نارنگی هایی که با پوست سبز به بازار عرضه شده است از نوع نارنگی پیش رس است ، افزود: معمولاً سبززدایی از مرکبات داخل اتاقک هایی با گرمای مناسب و گاز اتیلن انجام می شود که در این فرایند رنگ سبز را بر می دارند و در اثر مجاورت با این گاز پوست نارنگی زرد می شود . به این فرایند سبز زدایی می گویند اما اینکه رنگی به نارنگی برای زرد شدن اضافه شود ، خلاف است و ما این عمل را به هیچ وجه توصیه نمی کنیم.
وی گفت : در صورت مشاهده موردی مبنی بر رنگ کردن نارنگی با متخلفان برخورد می شود و وزارت بهداشت نیز بر این روند نظارت دارد.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود: تا کنون حدود 120 هزارتن نارنگی پیش رس در استان های مازندران ، گیلان و بخشی از گلستان تولید شده است که این نارنگی ها با وجود پوست سبز کاملا رسیده است و ارزش غذایی بالایی دارد.
حسن پور گفت: این نارنگی های پیش رس ویتامین C بالایی دارد و به علت داشتن رنگ دانه نارنجی و ماده غذایی زانتوفیل ، ضد سرطان است بنابراین توصیه می کنیم مردم به ویژه دانش آموزان روزی دو عدد نارنگی مصرف کنند.
وی گفت : امسال 700 هزار تن نارنگی از 45 هزار هکتار باغات کشور برداشت می شود که عدد بسیار خوبی در میزان تولید است.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی افزود : امسال در مجموع 4 میلیون و 700 هزار تن انواع مرکبات از باغات کشور برداشت می شود که در مقایسه با سال گذشته شاهد افزایش تولید مرکبات در کشور خواهیم بود .
حسن پور گفت: در برخی ارقام زودرس نارنگی پوست این میوه به صورت طبیعی سبز است و نیازی به زرد کردن رنگ پوست این میوه نیست .
وی درباره چگونگی تشخیص نارنگی رنگ شده گفت: اگر رنگ زرد به پوست نارنگی اضافه شده باشد ، این رنگ به دست می چسبد و دست رنگی می شود. اما تا کنون با این مورد برخورد نکرده ایم و گزارشی نداشته ایم .
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد : زرد کردن پوست نارنگی را توصیه نمی کنیم و نیازی به این کار نیست .
حسن پور همچنین با اشاره به افزایش میزان تولید مرکبات درباره برنامه صادرات مازاد این محصول گفت: هماهنگی های لازم برای صادرات مرکبات با تجار انجام شده و پیش بینی شده است تا سقف 500 هزار تن مرکبات به حوزه دریای خزر ، حوزه خلیج فارس و روسیه صادر شود.
وی افزود: سال گذشته محصول لیموشیرین ایران به کشورهای آلمان و انگلیس نیز صادر شد و امسال در برنامه صادرات مرکبات قرار دارد.